Uslovi isporuke

Isporuka kurirskom službom


Naše pošiljke u Crnoj Gori šaljemo kurirskom službom.
Rok isporuke je naveden na sajtu za svaki pojedinačan artikal. Rok isporuke Vaše kompletne porudžbine je posljednji od navedenih datuma isporuke pojedinih artikala.

Do odstupanja i produženja može doći ukoliko primalac nije na adresi kod prvog pokušaja isporuke, loših vremenskih uslova ili svih ostalih nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik ili prodavac nije mogao da utiče.

Isporuka se vrši svakim radnim danom u periodu od 8-16h. Za pojedine veće gradove, isporuka je moguća i subotom od 8-14h. Isporuka u manjim mjestima vrši se dva do tri puta sedmično. Za dostavu je moguće odrediti i drugu adresu od one na kojoj stanujete, npr. adresu radnog mjesta. Isporuka se ne vrši nedeljom.

Ukoliko primalac nije na adresi, a po prijemu obavještenja o pokušaju dostave, kurirsku službu možete nazvati na broj koji će biti naveden na obavještenju i dogovoriti se o mjestu i vremenu dostave koje Vam najviše odgovara.

Sve artikle pakujemo u originalnu, zaštićenu ambalažu kurirske službe, kako bi Vam proizvodi došli u stanju u kakvom smo Vam ih i poslali. Trošak pakovanja ne naplaćujemo, bez obzira koji ste način plaćanja odabrali.

Za sve porudžbenice do 20 eura, naplaćujemo jedinstvenu cenu kurirske službe u iznosu od 2 eura. Za porudžbenice preko 20 eura, isporuka je besplatna. Isporuka može biti besplatna u slučaju da traje akcija besplatne isporuke.

Isporuka je besplatna dok traje akcija besplatne isporuke za bilo koji iznos kupovine.

Status pošiljke

Status pošiljke možete provjeriti pozivom na info telefon 020/290-004 u periodu od 10-22h svakog radnog dana.

Neisporučeni paketi

Ukoliko paket ne bude isporučen, prodavac zadržava pravo da stornira porudžbinu bez ponovljenog slanja. Ukoliko je izvšeno plaćanje karticom ili uplatnicom, kupcu će biti izvršen povraćaj novca na karticu ili račun koji dostavi email-om.

Lično preuzimanje u knjižari

Možete izabrati da porudžbinu preuzmete lično, bez troškova isporuke, u knjžari Mamut, Delta City, Podgorica. Kada pošiljka bude spremna za isporuku, poslaćemo vam e-mail i morate je preuzeti u roku od 7 dana.

Isporuka u inostranstvu
 

Pošiljke van Srbije šaljemo DHL-om isključivo fizičkim licima.

Plaćanje za porudžbine iz inostranstva moguće je izvršiti isključivo platnim karticama. Za ovu vrstu plaćanja iz inostranstva važe ista pravila koja su već navedena.

U inostranstvo šaljemo samo knjige. Cijena slanja pošiljki u inostranstvo je 20 eura po porudžbini  (do 10 knjiga). Ukoliko želite da poručite više od 10 knjiga molimo Vas da napravite više porudžbina.

Sve knjige pakujemo u zaštićenu ambalažu, kako bi Vam stigle u stanju u kakvom smo Vam ih i poslali. Trošak pakovanja se ne naplaćuje.

Očekivano vrijeme isporuke DHL-om je od 1 do 2 radna dana za porudžbine iz Evrope, dok za ostatak svijeta isporuka DHL-om traje od 2 do 5 radnih dana. Za precizne informacije preporučujemo da posjetite sajt www.dhl.com ili kontaktirate DHL lokalnu poslovnicu. Molimo Vas da imate u vidu da Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove. Savjetujemo Vam da se o tome konsultujete sa carinskim organima u vašoj zemlji.

Ako kupac iz bilo kog razloga odbije da preuzme porudžbinu, Mamut d.o.o. zadržavaju pravo naplate ukupnih troškova transporta i povraćaja pošiljke.

Napomena: priprema porudžbine za slanje u inostranstvo traje od 1 do 4 radna dana. Rok dostave važi od trenutka slanja.